Blog over voeding en koken

Blog over voeding en koken

Horeca inrichting

Nicholas Harris

Wanneer je een restaurant gaat beginnen of een café, zijn er vele zaken die vooraf geregeld moeten zijn, wil je succesvol kunnen beginnen aan je avontuur als ondernemer. Allereerst zul je een geschikte locatie moeten vinden waarin je je bedrijf effectief kunt runnen, zodat er genoeg ruimte is om gasten te verwelkomen, maar ook om je personeel te kunnen laten functioneren in de keuken. Het is daarbij bijvoorbeeld belangrijk dat je personeel zich goed kan bewegen en elkaar niet steeds in de weg loopt. Dit soort situaties kosten tijd en dus geld.   

Filosofie

Naast de locatie zul je een filosofie moeten hebben over wat voor type restaurant of café je wil gaan beginnen. Het is immers van vitaal belang dat je de doelgroep aan klanten die je voor ogen hebt effectief kunt bereiken zodra je de deuren van je onderneming opent. Hierbij is de locatie van belang, maar ook het type gerechten dat je aanbiedt en de uitstraling van je locatie. Wanneer je van plan bent een luxe restaurant te openen is het van belang dat je zaak dit ook uitstraalt. Denk aan een ruime en vrijstaande situatie, het liefst een oud of karakteristiek gebouw waartoe mensen zich aangetrokken zullen voelen. Ook de optie om buiten het restaurant een mooi terras te kunnen aanleggen is, met name in de zomermaanden van harte aan te bevelen.   

Horeca inrichting

Naast de bovengenoemde factoren, komen er ook andere zaken kijken bij het succesvol openen en succesvol aan de gang houden van je bedrijf. Wanneer je in het geval van een luxe restaurant een onderneming start, is het zaak dat je je horeca inrichting goed op orde hebt. Dit wil zeggen dat je een keuken moet laten installeren waarbij het personeel makkelijk uit de voeten kan, elkaar niet in de weg loopt. Tevens moet je denken aan een vloer die makkelijk schoon te maken is en waarbij de kans op uitglijden minimaal is. Daarnaast is de apparatuur die je gebruikt van groot belang. Yong da b.v. kan helpen bij het kiezen van de juiste inrichting.

Volume

Het maakt nogal wat uit of je een oven hebt die 10 broodjes per lading kan afbakken of dat je een oven hebt die er 100 tegelijk kan afbakken. Het is namelijk zaak dat je je klanten zo snel mogelijk van hun bestelling voorziet, dus hoe meer producten er tegelijkertijd kunnen worden vervaardigd, hoe sneller je de klant kan voorzien van de bestelling. Snelheid van leveren zorgt ervoor dat de klant niet te lang hoeft te wachten op zijn of haar bestelling, dat is voor veel klanten een reden om terug te komen, hierdoor bouw je een goede naam op, iets dat essentieel is voor de toekomst van je restaurant of café.


Delen  

2021© Blog over voeding en koken
Over ons
Blog over voeding en koken

Welkom op mijn blog allen! Mijn naam is Bianca en ik werk al tientallen jaren in verschillende restaurants. Als parttime kok is het moeilijk om te wennen aan constant nieuwe arbeidsomstandigheden en locaties, maar gelukkig doe ik dit met veel plezier. Ik kies mijn vacatures zorgvuldig uit en probeer op mijn hoede te zijn voor missers. Ook in de keuken weet ik daar alles van, want ik heb met duizenden verschillende ingrediënten gewerkt. Er zijn namelijk zoveel variaties dat ik hierover een blog ben begonnen. Ik geef niet alleen heerlijke combinaties, maar geef ook advies over de juiste materiaal en visies in de keuken. Benieuwd? Kom snel een kijkje nemen!

Recente artikelen
Tags