Blog over voeding en koken

Blog over voeding en koken

Dit is waarom je moet overwegen om bakker te worden

Nicholas Harris

Ben je jong en weet je nog niet goed wat je later wilt worden, of ben je op een knelpunt beland in jouw carrière en wil je iets compleet anders gaan doen? In dit blogartikel lees je waarom bakker worden een droomberoep is. Lees gauw verder waarom banket- of broodbakker worden wellicht iets is voor jou.

Creatief bezig zijn
Wil jij een baan waar je jouw creativiteit helemaal in kwijt kunt? Als broodbakker sta je elke dag op om heerlijke broden te bakken en mooie taarten te bereiden. Het is een vak waarvoor je zeker creatief moet zijn en het is een vak waarbij creativiteit wordt beloond. Je kunt nieuwe recepturen proberen, unieke gebakjes bereiden en klanten verrassen met het beste aanbod. Je raakt als brood- of banketbakker nooit verveeld! Er zijn genoeg broden, cakes en taarten om te proberen.

Je maakt mensen dagelijks blij
Wil je werk doen dat voldoening geeft? Waar de hele dag naar een computerscherm staren wellicht financieel meer kan opleveren, zal het niet de voldoening geven dat het werk van een broodbakker doet. Iedere dag staan mensen vol enthousiasme te wachten in jouw bakkerij op een lekker vers broodje. De glimlach op hun gezichten kan al reden genoeg zijn om te genieten van het werk als broodbakker.

Overdag vrij
Wellicht een nadeel voor velen, is dat je als broodbakker vroeg op moet staan. Je moet vroeg uit de veren om ervoor te zorgen dat het brood op tijd in de bakkerij ligt. Wat dan wel weer een voordeel is, is dat je als broodbakker nooit tot vijf hoeft te werken. Je kunt als bakker na het bakken en eventueel wat werk in de bakkerij, gewoon de rest van de dag vrij houden. Dit biedt veel flexibiliteit voor de rest van jouw schema. Vandaag de dag hoef je als broodbakker niet altijd meer zo ontzettend vroeg aan de slag. Veel bakkerijen kopen hun brood groot in of bakken gedurende de dag. Je kunt als broodbakker dus zelf bepalen wat jouw voorkeur heeft.

Weet je niet goed wat je later wilt worden of zoek je een baan met meer uitdaging en een baan dat meer voldoening geeft? Dan is het aan te raden om eens te kijken of het werk in een bakkerij iets is voor jou. Doe een opleiding tot broodbakker of banketbakker en start met een compleet nieuwe carrière in een bakkerij of start jouw eigen bakkerij. Dit eeuwenoude vakmanschap is zeker de moeite waard om te overwegen als beroep.

Wil je graag meer info? Bezoek dan de website van Bakkerij Voncken.


Delen  

2021© Blog over voeding en koken
Over ons
Blog over voeding en koken

Welkom op mijn blog allen! Mijn naam is Bianca en ik werk al tientallen jaren in verschillende restaurants. Als parttime kok is het moeilijk om te wennen aan constant nieuwe arbeidsomstandigheden en locaties, maar gelukkig doe ik dit met veel plezier. Ik kies mijn vacatures zorgvuldig uit en probeer op mijn hoede te zijn voor missers. Ook in de keuken weet ik daar alles van, want ik heb met duizenden verschillende ingrediënten gewerkt. Er zijn namelijk zoveel variaties dat ik hierover een blog ben begonnen. Ik geef niet alleen heerlijke combinaties, maar geef ook advies over de juiste materiaal en visies in de keuken. Benieuwd? Kom snel een kijkje nemen!

Recente artikelen
Tags